Representacions


Desembre de 2021
19, 25 i 26 de les 18 a les 19.30 hores


Gener de 2022
1, 2 i 9 de les 18 a les 19:30 hores


De què tracta?


Una de les activitats culturals de més importància que es celebra al poble de forma ininterrompuda des de fa 40 anys és el Pessebre Vivent Parlat. Si alguna cosa el distingeix de la resta de representacions nadalenques de pessebre vivents a Catalunya és el fet de ser una escenificació parlada: seria allò més proper a la representació d’uns pastorets a l’aire lliure.

La història d’aquestes representacions arrenca amb la tradicional vetllada de Pastorets que organitzava la Parròquia de Sant Salvador de Les Gunyoles al Local Parroquial, fins que va sorgir la idea de traslladar l’espectacle als carrers del poble, moment en que neix la principal peculiaritat del nostre Pessebre Vivent Parlat.

El recorregut inicial començava a l’Església del poble i el travessava per acabar a una cova de pedra natural ubicada a la muntanya de la serra. Any rera any el recorregut es va anar modificant, fins arribar a l’emplaçament actual, que és un circuit tancat al voltant d’aquesta cova.

Des de l’any 1976, les millores tècniques s’han anat incrementant: la construcció d’una xarxa d’il.luminació permanent, la possibilitat de desdoblar representacions per evitar llargues estones d’espera al públic, la millora de la qualitat de l’espectacle amb la tria dels textos més adients, la reforma del vestuari per adaptar-lo progressivament a l’època… s’ha treballat molt però encara queda molta feina a fer si volem continuar transmetent tota la nostra tradició cultural al públic que ens visita any rera any.

Pel que fa a l’organització del Pessebre Vivent Parlat, cada any es senyalitza l’accés al Local social amb il.luminació i cartells. Els vehicles que accedeixen al Local social on es venen les entrades són ubicats per un grup de persones que eviten els posteriors col.lapses en coincidir més d’un grup de visitants. A l’interior d’aquest local, es projecta un DVD amb imatges i música mentre els visitants esperen que un guia del Pessebre els acompanyi pel recorregut pels carrers del poble fins a la muntanya on s’inicia el Pessebre Vivent Parlat.

Image and video hosting by TinyPic